BBN Inspiratiebijeenkomst ‘Op welke parameter bouw jij?’

Op 28 januari 2021 organiseerde bbn de digitale inspiratiebijeenkomst ‘Op welke parameter bouw jij?’ Live vanuit de studio in Utrecht, heet gastheer Maarten Visser de drie inspirators welkom: Sandra Gritti, directeur van EDGE Next, Lennaert van de Capelleveen, oprichter van The ArchiTech Company en Maarten Pullen, manager strategie bij bbn.

vanaf 51:15 tot 1:10:10 de presentatie van Lennaert.

Woningbouwopgave
In zijn presentatie laat Maarten Pullen zien dat parametrisch ontwerpen een uitkomst biedt bij het leggen van de puzzel van binnenstedelijk ontwerpen. Veel steden zijn volop bezig met binnenstedelijke ontwikkelingen om aan de woningbouwopgave te kunnen voldoen.

Zuiniger omgaan met energie
Sandra Gritti vertelt hoe data helpen om veel zuiniger om te gaan met energie in gebouwen: data leveren nuttig inzicht op en zorgen ervoor dat mensen aan de juiste knoppen draaien. Door alleen al de installaties goed in te stellen kan veel winst worden behaald.

Leer van de natuur
Meetbaar gezondere leefomgevingen maken, dat is waar Lennaert van de Capelleveen naar streeft en daarvoor gebruikt hij parametrisch ontwerpen. Hij baseert zich bij ontwerpen op de Life Principles & Biomimicry: leer van de natuur en gebruik zoveel mogelijk lokale materialen.

Goed gesprek
Via de chat komt de vraag of een architect en constructeur nog wel nodig blijven als een computer sneller en efficiënter kan ontwerpen. Over het antwoord is iedereen het eens: parametrisch ontwerpen is een handig hulpmiddel om onderbouwde beslissingen te nemen, maar het is geen vervanger voor een goed gesprek en nadenken.

Other things we like

Scroll to Top